30 UNIEKE EN MODERNE WONINGEN

Gelegen op een prachtige locatie in Brummen

Centraal in Gelderland, tussen de Veluwe en de rivier de IJssel, vind je de gemeente Brummen. Brummen heeft acht dorpskernen, waarvan Brummen en Eerbeek de grootste zijn. Brummen is een klassiek dorp, met lommerrijke lanen, monumentale huizen, uitgestrekte landgoederen en een aangename, lokale sfeer. Een mooi en gastvrij dorp, met ruim 8.500 inwoners.

Veelzijdige natuur

Door de natuurlijke ligging kun je genieten van de veelzijdige natuur in de omgeving van Brummen. Dichtbij vind je de IJssel en Nationaal Park de Veluwezoom, met haar fraaie uitzichten. Markant bij de entree van Brummen staat Landhuis Koppelenburg. Dit landhuis is vernoemd naar het beekje vlakbij het huis en wordt particulier bewoond. Naast dit prachtige landhuis telt de gemeente nog veel rijks- en gemeentelijke monumenten. De natuur in de omgeving is zeer afwisselend; elke kilometer is weer anders.

Bereikbaarheid

Vanuit Brummen kom je gemakkelijk in de grote steden via de N348. Via deze weg, die langs Brummen loopt, bereik je snel de grotere A-wegen, zoals de A18. Per openbaar vervoer is Brummen ook goed te bereiken. Er is een eigen treinstation op de route Zutphen – Arnhem en een uitgebreid busnetwerk.

Buitengewoon wonen in Elzenbos

Ten noorden van het dorp Brummen ligt de wijk Elzenbos. De laatste jaren zijn hier al meerdere nieuwbouwwoningen gebouwd en de komende tijd wordt de wijk verder ontwikkeld. Leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in de wijk Elzenbos. Als groen hart van de wijk is er een voedselbos gecreëerd en ook een zonnepark maakt hier deel van uit. Buiten de nieuwbouwwoningen en basisschool heeft Elzenbos ook een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.